Op de Vlaamse kampioenschappen C-niveau Trampoline en Tumbling in Schelle hebben de gymnasten van de C-Trampolineploeg van Corpus Sanum Herentals een onwaarschijnlijke sterke prestatie neergezet. Er werden naast 3 titels nog 6 podiumplaatsen behaald.

Jorien schittert

De beste prestatie kwam zonder twijfel van Jorien De Peuter in de categorie 15-16 jaar. In een ruim deelnemersveld won zij zowel de Vlaamse titel op Dubbelmini en op Trampoline. Deze nog nooit vertoond resultaat werd ook nog eens bereikt met een grote voorsprong. Voor de 3de gouden medaille zorgde Amber Michiels op Dubbelmini in de categorie 17+.

Jaren hard trainen en een goede instelling werd eindelijk beloond. Nog een ander groot talent, Jill Gors greep 2 keer net naast de titel bij de 13-14-jarigen. Zij keerde terug huiswaarts met een zilveren medaille op Dubbelmini en brons op Trampoline.

Ook Robbe Eelen (2de) en Flor Avonds (3de) moesten in de categorie 13-14 jaar hun meerdere erkennen in Jens De Cnodder uit Gierle. De laatste medaille voor Corpus Sanum werd behaald door Roxanne Mols op Trampoline bij de +17 jarigen.

Belgisch kampioenschap in Gent

 Volgende week organiseert de Gymnastiek Federatie Vlaanderen een Groot Belgisch kampioenschap in Gent waar alle disciplines aan bod komen. Een unieke gelegenheid om alle beste Belgische gymnasten aan het werk te zien in de Topsporthal van Sport.Vlaanderen (vroeger BLOSO).

De Topsporthal is gelegen aan de watersportbaan (Zuiderlaan) in Gent. Zaterdag komen alle geselecteerde A-gymnasten aan de start en zondag is het de beurt aan het B-niveau. Ook Corpus Sanum heeft een heleboel deelnemers in Trampoline, Dubbelmini en Tumbling. Onder hen een aantal favorieten voor de titels.

Op zondag 15 mei is er de jaarlijkse Interclubwedstrijd Memorial Bjorn Serneels die georganiseerd wordt in Sporthal Vossenberg. Dit voor de disciplines Trampoline, Dubbelmini en Tumbling. Er zijn meer dan 400 deelnemers ingeschreven en de wedstrijden beginnen om 9u00 en duren tot 18u00. De meisjesploeg Toestelturnen neemt op dezelfde dag deel aan de Gymnovacup in Keerbergen.

Foto: Jorien De Peuter 2x Vlaams kampioene/ Corpus Sanum